esittely

Metsolan tila

Metsolan tila sijaitsee Saukkolassa Nummi-Pusulan kunnassa. Tila ja sen päärakennus on viime taa vuosisadan alkupuolelta. Tila on verrattain pieni ja siinä on hehtaarin verran metsää, puolitoista hehtaaria laidunmaata ja puolisen hehtaaria kasvimaana ja hedelmäpuutarhana käytettyä aluetta.

Me olemme asuneet tilalla vuoden 2011 keväästä saakka. Vaikka olemmekin muutamia ulkomaanvuosia lukuun ottamatta asuneet aina pääkaupungissa, oli päätös muuttaa maalle kohtalaisen helppo. Vuosikausia kestäneen tiukan työputken jälkeen maaseudun rauha an

voimia vielä vuosiksi eteenpäin. Tilalla asuu meidän lisäksi nuorin tyttäremme Ella. Tärkeä osa Metsolan tilaa ovat myös sen eläimet; kaksi upeaa suomenhevosta, tamma Piiperoinen ja ruuna Pirmori. Tilan kahdella ratsastuskentällä ja laitumella on mahtava ratsastaa. Koiria on neljä; basset houndit Haades sekä Gizelle, sekarotuinen Leksa ja Jack Russel Oskar. Tämän lisäksi on vielä tallikissa Rasmus.

Meillä on molemmilla ruokatausta, joten tiedämme miltä hyvälaatuisen ruoan tulisi maistua. Tämä koskee myös mausteita, sillä niillä voidaan helposti viimeistellä tai jopa pilata hyvistäkin raaka-aineista taidolla tehty ruoka. Olemme aikoinaan tavanneet ravintolakoulussa, minkä jälkeen Vaula jatkoi kaupan alalla ja Jaska jatkoi keittiömestariksi, lehtoriksi, elintarviketieteiden maisteriksi ja tekee nyt väitöskirjaa luomun laatutekijöistä Helsingin yliopistolle. Ruoka on kaikkien vuosien jälkeen säilynyt molempien intohimona ja päätös ryhtyä luomumausteiden maahantuojiksi, oli lähes itsestään selvä ja jopa kunnian asia.

Vieraat ovat aina tervetulleita käymään Metsolan tilalla.

Vaula Veirala ja Jaakko Nuutila

Ota yhteyttä

Metsolan Luomu
Hyrsyläntausta 67
09430 Saukkola

puh: 050-356 0727
email: metsolanluomu @ gmail.com